Любовта и "Коренът на злото"

Символика зад ПЛОДЪТ НА ПОЗНАНИЕТО?

Разкриха "Коренът на злото": Мистиката и символите са разшифровани

Оказва се че коренът на залото, или ГРЕХОПАДЕНИЕТО е всъщност преждевременния секс на първите ни предци. Забранения плод не символизира нищо друго освен незрялата им сексуална любов. Но психологическите последствия върху цялото човечество са огромни.

Това което се е случило в първото семейство е довело до толкова много зло, войни, насилие и корупция през историята. Как се връзват и обясняват тези неща?
Пълните изследвания за Корена на злото, от психологическа, социална, теологическа и историческа гледна точка са описани в книгата "Истинска любов и забранена любов"

Буквален ли е ПЛОДЪТ докарал ЗЛОТО?
Има ли буквално дърво на познанието? Никой не е виждал такова! Това е просто символ. Но символ на какво? ПОЗНАНИЕТО в староеврейската традиция има две значения "интелектуално познание" и "сексуално познание". Кое от двете е забранения плод? Оказва се, че е второто? Не са ли ранните незряли връзки които повечето родители биха забранили на малолетните си деца? Не е ли незрялата сексуална любов тази, чиито плодове са зло потомство? Обстойно изследване показва, че "не вкусвайте от плода на това (сексуално) познание" е била само временна команда, необходима докато Адам и Ева не достигнат зрялоста нужна за хармоничен семеен жовот. За да бъдат добри родители, и поставят началото на семейсто, от там род, нация и свят изпълнени с Божията любов, те е трябвало задължително да спазят тази заповед.

Сексуалността
е в центъра на Божия идеал

Казва се, че дървото на познание е в центъра на Божията градина. С дурги думи сексуалното познание е в центъра на Божието творение. Или просто казано, сексуалността е в центъра на Божия идеал. Сексуалните връзки са корена на любовта, корена на новия живот, и корена на потомствената линия (генеологията - генетично предаваната информация).

ПЛОДЪТ на това познание са децата
И разбира се ПЛОДА на това познание е раждането на деца. Те може да са добър плод (добро потомство) или зъл плод (грешно потомство), в зависимост от това дали плода на любовта е зрял или непринципен и незрял! Явно е бил второто, ако съдим по резултатите. Че и ако бяха консумирали сексуалната любов правилно, щеше ли да си крият сексуалните органи?

Консумирането на ПЛОДА
е консумирането на СЕКСУАЛНАТА ЛЮБОВ

Да, ако бяха консумирали сексуалната любов правилно, щеше ли да си крият сексуалните органи? Ако беше реален плод щеше да прикрият или ръцете си или устата, но не и сексуалните си части. Това ясно показва какво всъщност са извършили!

"...и кучетата също правят секс... без да си прикриват "сексуалните органи" след това....за разлика от Адам и Ева..."

Точно така! Кучетата и въобще животните на са съгрешили. Те никога не са получавали такава заповед... От тях не се очаква да изградят истински семейства и възпитат децата си в истинска любов. "Да не вкусват от плода на (сексуалното) познание", е правило необходимо за нас хората, докато не достигнем необходимата емоционална, сърдечна и психологическа зрялост. А при животните тази зрялост е въпрос на инстинкти не на духовно или сърдечно развитие. Същите тези инстинкти и нагони ги има и у човека, но ако духът на човека бе развит, то духовните желания за любов, красота и добро щеше да са ръководни, а физическите нужди за сън, храна и секс да са винаги в подкрепа на духовните желания. С други думи, не да живеем за да ядем, а да ядем за да живеем; Не да си задоволим инстинктите като нараняваме и ощетяваме другите, а обратното, да жертваме физическите си нужди и удобства но да направим другите щастливи.

На колко години са били Адам и Ева?
Много християни приемат че Адам и Ева са се родили възрастни. Но ако вземем в предвид колко време е необходимо на едно бебе да развие координация, и колко пъти ще пада в процеса на научаване... представете си голямо тяло на възрастен с един ден координационни умения... ще си разбие черепа при първото падане. Затова Бог е по-умен от тези християни и е направил хората да се раждат бебета...

Още повече ако Адам и Ева бяха пропуснали това, то щеше да стане начинът по който и всички ние бихме се раждали. Нима мислите, че Адам и Ева са нямали пъп? В пубертета младежите имат Физическа зрялост за секс но не и психологическа зрялост... това води до много разочарования, болка, а понякога и до самоубийства.

Ранните сексуални връзки
Ранните сексуални
връзки водят до сериозни последствия не само за Адам и Ева но и за младите днес. Това което те посяха в градината - "свободния секс", днес светът го жъне...

Не случайно и днес, тинейджърите са най уязвими на влиянието на свободния секс, алкохола и наркотиците.


ПЛОДА на това познание е раждането на деца. Те може да са добър плод (добро потомство) или зъл плод (грешно потомство), в зависимост от това дали плода на любовта е зрял или непринципен и незрял!

Изследванията показват, че младежите които са сексуално активни са към десет пъти по-податливи на самоубииства, наркотици и криминална дейност.

Как влияе девствената чистота върху здравето на поколенията? Нашите предци може да не са имали научни доказателства, но те са имали пред очите си примери на раждане на лошо потомство от леки момичета. Затова нравствено падналото момиче са го смятали за опорочено, недостойно за омъжване.

Днес вече генетиката показва връзката между девствеността и качеството на потомството. Генетиците откриват закономерността за решаващото влияние на първия мъж в живота на жената върху нейното потомство. Именно той, а не бъдещият баща на детето залага генофонда на потомството на всяка жена, независимо от това кога и от кого тя ще ражда деца. Той, нарушавайки девствеността, става нещо като генен баща на бъдещите деца на жената. Това явление е наречено телегения. То е описано в книгата, “Индивид, еволюция, наследственост и неодарвинистите”.


Ролята на родителите във възпитанието
Дали наистина причината едни хора да са добри, а други лоши е в зрялата или незряла любов на родителите им? Да, какъв е човекът, се определя не само генетично , но и от куп други обстоятелства като възпитание , семейна среда , приятели , житейски обствоятелства и прочее. Но понеже от психологията знаем, че първите 3 години са най-определящи за формирането на личността, то и ролята на родителите явно е най-определяща.

Не че всички деца, родени извънбрачно, всяко изоставено дете , всяко дете отглеждано от самотен родител, нямат шанс да бъдат добри. Въпроса е, че детето трябва да получи и преживее зряла и истинска любов
за да развие сърцето и характера си. Без да преживее такава любов то няма да е способно да дава любов на другите в живота си.

Защо има страдание в света?
Тук се опитваме да изясним факта, че историята на човечество е изпълнена със зло, насилие, войни и страдание поради това, че първите човешки предци не са достигнали зрялост преди да консумират сексуалната любов. От тук и незрялата, егоистичност става вкоренена в човечеството. Поради това светът става доминиран от животинските ни инстинкти и страсти а не от истинската любов, както е бил Божия първоначален идеал.

Изследване показва, че егоизма съсипва здравето ни, както и радоста от взаимоотношенията с другите. Ако мислим за щастието на другите вместо за своето, сме много по щастливи, свободни и здрави.

Откриваме егоизма в основата на грешната природа; характеризирана с тенденцията винаги да се заема критична позиция към другите, като се набляга на частична и егоцентрична гледна точка. Така ние постоянно се нараняваме и влизаме в конфликти както в семейството ни, така и в обществото и на международно ниво.

Вместо да ценим другите, ние се опитваме да се сравняваме с тях и развиваме завист и ревност. Ученици ревнуват от други ученици, които явно са любимци на учителя. На работното място някои хора могат да ревнуват от свои колеги, които са повишени поради отлична работа. Вместо да намираме ценното у другите, често сме твърде прилежни в това да открием нещо лошо за другите, за да изглеждаме и се чувстваме по-добре. Релитиите са създадени с цел да преодолеят тази егоитичност в нас, но виждаме как те също се отклоняват към взаимни упреци и деления поради същата егоитична природа.

Ценностите се възпитават в семейството
Къде се развива зрял характер? В семейството. Ценностите на всеки човек, до голяма степен се определят от групата, където се е учил да общува, където се е формирала неговата личност, възгледи и според чиито норми той оценява дейността си по-нататък. Първата и с най-влиятелно значение такава група за човека е семейството.

Семейството е основното училище на любовта. Именно там чрез взаимодействието с роднините си детето за първи път овладява различните форми на общуване и това по-нататък помага за успешното му адаптиране в широката социална сфера. Господствуващият в семейството стил на общуване, възгледи и идеали като цяло за детето са онези ориентири, които формират бъдещите му стремежи и ценности, а нерядко остават като образец и за възрастния човек.

Как се постига щастие в любовта?
За да е възможно щастие в семейството е необходима взаимна любов. Мнозина са подложени на илюзията, че щастливата любов пада от небето и не изисква от човека никакви усилия и умения. Те са уверени, че щастието в любовта се състои в това да си обичан, а не в способността самият ти да обичаш. Според тях да обичаш е лесно, но да намериш подходящия човек е трудна задача. Те смятат за основно това да бъдат обичани заедно с всичките им явни и скрити качества и достойнства.

Истината обаче е, че любовта ни се определя от способността ни де живеем за другия. Да се жертваме, даваме, инвестираме за него или нея, отново и отново. В тези взаимоотношения ключа към щастието ни е собствената ни способност да даваме и да забравим какво сме дали, и да инвестираме отново с цялото си сърце. Защото в момента в който станем условни и започнем да изчисляваме колко сме дали и колко получили, взаимоотношенията ще бъдат обречени.

Ранните сексуални връзки са в основата на всички проблеми

Ранните сексуални
връзки водят до сериозни последствия в общсетвото. Какво ни донесе културата на "свободния секс"? Само разруха на любовта! Какво жъне светът в последствие? Разрушени семейства! Разпадане на морала! Разбити сърца! Днес тинейджърите са най уязвими на влиянието на свободния секс, алкохола и наркотиците.


Историята на човечество е изпълнена със зло, насилие, войни и страдание поради това, че първите човешки предци са влезли в незряли сексуални връзки, преди да са готови за това. Така незрялата егоистичност става вкоренена в човечеството. Светът става доминиран от животинските ни инстинкти и страсти а не от истинската любов, както е бил Божия първоначален идеал. Това е корена на светът на злото!

„Каква е целта ни? Да станем истински мъже и жени. Ще създадем истинските съпруг и съпруга и да станем истински родители, които раждат деца, които изпитват любов помежду си и съставляват любящо братство. И тези деца и родители заедно ще създадат едно небесно семейство. Това истинско общество ще стане истинска нация. Истинска нация ще прерасне в истински свят.”

Преп. Мун е основал буквално стотици организации в академичната, икономическата и политическата област, в областта на масмедиите, хуманитарните проекти и т.н., с цел да приближи света към Бог и да създаде база на истинска вяра, доверие и признание, за да може тези откровения накрая да бъдат разбрани и приети от човечеството. Но накрая централната и основна мисия на преп. Мун е била да даде тази първоначална благословия от Бог да създаде истински двойки и истински семейства.

Идеалният свят.
Небето е свят на сърцето, където всички могат да си имат доверие и да се обединяват помежду си с любов. Основата на Идеалния свят са семействата изградени на основата на истинската любов. Когато светът бъде основан на истинската любов това ще бъде дългообещаното Небесно царство. Д-р Мун заявява:

"Какво представлява Небето? ... това е свят, преизпълнен с Божията истинска любов. Истинската любов е неговата ос. Истинската любов е навсякъде – и във външния израз, и във вътрешния замисъл. Животът на всички е изпълнен с истинска любов от начало до край. Хората на Небето се раждат чрез истинската любов, живеят в обятията на истинската любов и следват пътя на истинската любов до деня, когато преминат в отвъдния свят, т.е. в духовния свят."

"Небето е един естествен свят, където всички хора живеят един за друг. Следователно, в този свят никъде не могат да бъдат открити антагонизъм и завист. Това не е свят, управляван от пари, позиция и власт. На Небето успехът на всеки човек представлява успех за цялото; това, което се харесва на индивида, е в синхрон с цялото, а радостта на отделния човек представлява радостта за цялото."

Но няма истинско небесно царство за никой, докато хората са все още в нужда, в недостиг, в болка – физицески или духовно. Ние всички трябва да приемем отговорността си да работим като граждани на света, за да може наследството, което оставяме на децата си и на внуците си, да бъде един хармоничен свят на Божията любов.

Пълните изследвания за Корена на злото, от психологическа, социална, теологическа и историческа гледна точка са описани в книгата "Истинска любов и забранена любов"

The Fall is Sexual: VIDEO - следва частичен превод:


Защо прикриха сексуалните си части? Техния грях е свързан с долните им части, сексуалните органи! Както Аргангела така и Адам и Ева, съгрешиха поради злоупотреба на сексуалните си части, не просто неподчинение - а незряли сексуални връзки!

Ако децата ви се прокраднат и хапнат от сладкиш който сте им забранили да пипат, вие ще ги изхвърлите ли от вкъщи? Не! Но ако дъщеря ви се влюби в гангстер, можете ли да върнете нещата назад? Не можете!

Тук говорим за силна кръвна връзка с Архангела - Сатана! Исус Казва, че ние сме "от баща Дявола...", "змииски чада". Това е свързано със Сексуалната връзка... Мъжете тук знаят как се става баща! Как? Много порост биологически факт: чрез сексуалната връзка... Как Сатана е станал фалшив баща на човечеството?

Има само едно престъпление което може да причини тази кръвна връзка със Сатана. Коринтияни 16, "Всеки друг грях е извън тялото, но този който извършва прелюбодеяние го върши срещу тялото си и стават една плът..." с когото го е извършил. Това е проблема! Това е огромения исторически проблем. Човешките същества са имали кръвна връзка с Дявола - Архангел Луцифър.

Незряла сексуална любов - незряло, егоистично общество

Ранните сексуални
връзки водят до сериозни последствия в общсетвото. Какво ни донесе културата на "свободния секс"? Само разруха на любовта! Какво жъне светът в последствие? Разрушени семейства! Разпадане на морала! Разбити сърца!
Така незрялата егоистичност става вкоренена в човечеството. Светът става доминиран от животинските ни инстинкти и страсти, а не от истинската любов. Това е корена на светът на злото! Коренът на появата на злото е зсоупотребата със сексуалните органи! Днес жънем разврата, аморалността и свободния секс, който Адам и Ева посяха в самото начало на човешката история.

За да разберете подробности, прочетете:

Архангел Луцифер и неговото предателство

Грехопадението



Есе: ПЛАНЪТ ЗА СПАСЕНИЕ  за спасение чрез Исус  Христос: МИСИЯ НА МЕСИЯТАта



Пълните изследвания за Корена на злото, от психологическа, социална, теологическа и историческа гледна точка са описани в книгата "Истинска любов и забранена любов"


1 коментар:

Unknown каза...

Хора, погледнете истината в очите! Това което пише тук са абсолютни предразсъдъци. Няма нищо грешно или лошо в това което природата е създала. Природата не създава грях, човешкия обусловен ум обаче създава. И защо винаги секса върви с "алкохол и наркотици"? Без "грешния" секс нямаше да има нищо: нито животни, нито хора, нито автора на статията. Малко повече трезва мисъл!

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails