Мария и Йосиф в леглото: Противоречив билборд!

Мария и Йосиф в леглото: Противоречив билборд!
"Бедният Йосиф - не е лесно да следваш Бога". Плакат с този надслов бе поставен от Прогресивна, Англиканска църква в Оклан, Нова Заландия. Той изобразява Йосиф и Мария в леглото. Незадоволената Мария гледа към небесата.



Идеята е била хората да се замислят за истинското значение на Коледа, а може би и да осъзнаят някои по-дълбоки реалности. Като например въпроса: Какво наистина се е искало да се изрази с идеята за девствено зачатие измислена в древността? Значението на оригиналния текст е "млада жена Мария", а не "дева Мария", както по-късно църквата променя тексто при превода от старо-гръцки.

Християнството се разминава по въпроса за сексуалните връзки между Йосиф и Мария. Библията заявява, че Исус е имал братя и сестри. Исторически се знае, че неговият брат наследява лидерството на Йерусалимската църква. Но Католическата църква издига Мария като светица и по тази причина не иска да признае това, твърдейки, че Мария е останала девствена.

Първоначално идеята за зачатие от боговете е езическа и неприемлива за Еврейската концепция за Бог, като създател на всичко. Бог не би нарушил принципите си. Той е създал жените да зачеват от мъжкия сперматозоид, макар и Той винаги да присъства при зачатието. Би ли могъл Бог, който е абсолютен и непроменлив да наруши собствените си принципи? Ако кажем, че той е "спал" сексуално само с Мария, то тя ли е единствената му съпруга? Защо Библията заявява, че след като Ангелът инструктира Мария, че Святия Дух ще и каже (я "осени") как ще зачене, тя се надига и отива в Захариевата къща? Защо Светия Дух е осенил и Захария и Елисавета с откровение за зачатието на Исус? Защо три месеца по-късно тя излиза от дома на Захария бременна?

Разбира се Мария не е можела да признае от кого е заченала. Тя е знаела, че го е направила по Божието водене. С това действие тя е показала абсолютна вяра, рискувайки дори да бъде убита с камъни. Гръцките, езически митове за зачатие от боговете са били познати на хората и явно са били единственото възможно оправдание което преданната на Бог Мария е могла да даде в отговор на въпросите на Йосив относно бащата на Исус.

Каквато и да е истината, едно е явно. Тези саможертвени действия са били водени от Бог по точния начин, необходим за раждането на един безгрешен човек - Исус Христос. Начина по който той се е родил го поставя в същата позиция на безгрешен Адам, така както човек е бил създаден преди грехопадението - без връзка с Дявола (Сатана). Бог е желаел този възстановен, безгрешен човек да започне нова безгрешна история за човечеството като го изведе от егоистичния и грешен начин на живот. Но поради загубата на вяра на всички около него, вместо това той бива разпънат и се появява необходимост от ново пришествие на Месия.

Моето мнение е, че този билборд наистина предизвиква вярата ни да стане по-реална, осъзната и зряла. Нека най-вече да се опитаме да разберем Божието сърце и това на Исус, Мария, Йосиф в усилията им да изпълнят Божията воля.


КАК TВОРИМ в духовния свят (ВИДЕО)


Божествения Принцип на ЛЮБОВТА


ИСТИНСКА И ЗАБРАНЕНА ЛЮБОВ
"Бедният Йосиф - не е лесно да следваш Бога". Плакат, Прогресивна, Англиканска църква изобразява Йосиф и Мария в леглото. Незадоволената Мария гледа към небесата. Исус заченат от връзката на Мария със Захария.

Няма коментари:

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails