ИЗПЛАЩАНЕ: Водене от духовния свят

Водене от духовния свят, послание от духовния свят, изплащането
Послание от духовния свят
ИЗПЛАЩАНЕ

Хънг Джин Ним | 12.7.1987 | Новини от Одвъдния свят

Хънг Джин Ним е син на преп. Сан Мьон Мун. Той отива в духовния свят при автомобилна катастрофа. От безизходна ситуация, той реагира така, че дава живота си за да спаси двамата си спътници. В духовния свят той работи заедно с Исус. Година след смъртта си той слиза на земята и чрез медиум дава множество важни послания в които обяснява проблемите в духовния свят;

С отиването си в отвъдното той вижда разделението между религиите там, което носи огромна болка на Бог и много от истинските причини за
грехопадението и страданието през и историята. В това послание той обяснява как да направим добри условия, "условия на изплащане", за да се освободим от проблемите.

Първото нещо което искам да кажа за изплащането, е че то не се равнява на страдание. Много хора винаги им идва тази идея в главата когато мислят за изплащането. Изплащането не се равнява на страдание. Още нещо което изплащането не е – то не е “наказание”. Бог не е бог на “адския огън и сяра”. Той няма желание да наказва децата си. Това е което Сатана иска вие да повярвате, така че никога да не сте способни да се върнете обратно при Бог. Какво бихте направили ако ви покажат вратата на стая и ви кажат че всемогъщия Бог е вътре, и очаква да ви види? Как ще се почувствате? Много от вас ще са уплашени до смърт да влязат. Не е ли така? Ще си помислите, “сега наистина ще си го получа.”

От Божествения Принцип трябва да разберете че Небесния Баща не е такъв. Не трябва да се страхувате от него. Той е ваш Баща. Той иска да ви помогне. Тогава защо се страхувате? Сатана ви прави да се страхувате от Бог. Вие сте наследили неговия страх от Грехопадението.

Връзката господар-слуга е много различна от връзката родител-деца. Помислете за това. Ако слугата направи нещо погрешно, господаря ще го накаже по някакъв начин. При случай на нещо наистина лошо, господаря ще го изгони. Но помислете за връзката родител-дете. Ако детето направи нещо неправилно, родителя няма да вземе и да го изгони. Родителя ще се опита да възстанови първоначалната връзка и първоначалната добра природа на детето. В сърцето си родителя поема пълна отговорност за грешката на детето. Родителят е отгледал детето, той е причината, а детето резултата. Така че, родителя автоматически трябва да поеме отговорност.

Ако детето ви направи нещо неправилно какво бихте искали да стане след това? Искате да се върнете към първоначалната връзка, преди злото действие да се е случило. Но не можете просто да игнорирате злото действие. Не можете да позволите то да продължава. Нещо трябва да се промени.

Първо, искате детето да осъзнае че е направило нещо погрешно. След това, искате детето да се извини за грешките които е направило, и тогава да промени поведението си. За предпочитане е да демонстрира достатъчно ясно, че е разбрало в какво точно е сгрешило, и да действа правилно от тук нататък. Това ще възобнови доверието ви към детето.
Не бихте искали само повърхностно извинение от страна на детето а след това да продължи да повтаря същата грешка, или да е видно че не го е грижа и не осъзнава каква грешка е направило. Но докато има прогрес в разбирането му какво е добро с искрено сърце, вие сте задоволени с неговото израстване. С други думи можем да простим незрялостта когато има развитие и растеж към зрялост. Също можем да простим невежеството, дори и неправилното действие ако виждаме искреност, и че мотивацията е от това искрено желание да направи нещо правилно.

Ако така сме ние, не бихме ли очаквали Бог да има дори по-велика любов от тази? Божието разбиране относно предците ви и духовните сили които ви въздействат е пълно, докато вашето не е. Бог може да разбере защо правите това което правите по-добре от вас самите. Той е по-чувствителен в сърцето си отколкото сте вие и Той може да чувства и разбира вашата мотивация по-добре от който и да било. Той знае също и големината на усилията които полагате в сравнение със способностите ви на този етап на израстването ви. Бог знае той поставя много товар над вас да правите по-големи неща отколкото някой е бил способен да прави в историята. Той иска вие, като потомък на хиляди поколения от грешници, да сте способни да се издигнете над всички исторически грехове само за едно поколение, само за времето на вашия земен живот. Не е лесно да се възстанови цялата история за едно поколение. Бог знае това. Той знае това по-добре от вас.

Така че, истинския ключ към Бог и тайната за плащане на изплащане е вашата искреност. Ако имате чиста мотивация и искрено искате да знаете истината и да вършите правилните неща, вие никога не трябва да се страхувате от Бог. Той винаги ще иска да ви прегърне и да ви помогне да разберете истината и правилните действия по-добре. Всичко е сътворено да израства до съвършенство за определен период от време. Всяко умение които имате се е развило с много практика и много грешки за дълъг период от време. Небесния Баща знае това много добре. Той го е създал така. Той осъзнава че вие ще трябва да направите много, много грешки.

“Ако направиш грешка ще трябва да платиш изплащане.” Чувате често това в църквата. Това е заплаха с наказание за да ви накара да правите нещо. Има истина в това заявление, но разбирането за “изплащане” като нещо от което да се страхуваме идва от Сатана, не от Бог. Ако мислите за изплащането като за наказание, тогава всеки път когато направите грешка то още повече наказание се добавя над дължимото ви. След време изглежда безсмислено да правите каквото и да било, понеже колкото и усилено да се опитвате вие все правите грешки. Всяка грешка добавя още наказание над купчината с изплащане която и без това е огромна. Най-умното нещо да направите е да не правите нищо. Поне наказанието ви няма да се увеличи. Сатана харесва това.

Но това не е изплащане. Изплащането е дар от Бог. Изплащането е Божия милост. Можем да мислим, че изплащането се равнява на Божията любов. Бог е източника на любов а не мъчения. Следователно, изплащането трябва да е израз на Божията любов. Когато преживеете изплащане, в същото време (или в резултат от него) трябва да преживеете Божията любов. Ако всичко което преживявате е страдание, вие не правите “изплащане.” Ако страданието ви е от Бог то резултата ще е да сте по-близко до Бог и да чувствате повече неговата любов.

Това е много важно. Целта на изплащането е възстановяване. Възстановяване на какво? Какво е възстановяването на връзката ви с Бог? Ако платите истинско изплащане, крайния резултат ще е да се чувствате по-близо до Бог. Ако се чувствате отдалечени от Божията любов, то изплащането не е било платено. Всъщност, Сатана е взел победата. Сатанинската воля е да ви отдели повече от Бог. Ако се чувствате по-близко до Бог, изплащането е било платено, ако се чувствате отдалечени, то не е платено.

Много пъти човек получава физически наранявания, и другите ще кажат, “Ти правиш изплащане.” Моля ви не си мислете, че физическото страдание е изплащане. Може и да бъде, но може и да не е. Изплащането е само духовно. Докато няма някаква духовна придобивка от физическото страдание то никакво изплащане не е било платено. Сърдечното изплащане е духовно. Следователно, малко количество сърдечно изплащане може да бъде далеч, далеч превъзхождащо и огромното количество физическо страдание. Всичко се определя от това колко по-близко сте дошли до Бог в резултат.

Нека разчистя объркването относно “по-малкото, равното, и по-голямото изплащане.” По-малкото изплащане е винаги в случая на Обединителната църква. Никога не трябва да платите пълния размер. Поради Истинските Родители винаги е в по-малък размер. Дори никога не се налага да платим равен размер. Това е старозаветна концепция, още от преди идването на Исус, преди някой да бе разбрал каквото и да било за родителското сърце на Бог.

По-голямото изплащане никога не трябва да се плати докато поддържате искрено сърце. Аврам, когато трябваше да пожертва сина си Исак, не правеше по-голямо изплащане. Разбира се беше по-голямо от жертвата на животните, но не бе по-голямо от личните грехове е тези на човешките предци. Чрез всичко това Аврам бе искрен да извърши Божията воля, така че той всъщност плаща в по-малък размер. В крайна степен дори не трябваше да убие сина си, само трябваше да го предложи, което бе изключително сърдечно изплащане.

По-голямото изплащане се прилага само когато човекът остава неискрен и непокайващ се. Така трябва да разбираме по-голямото изплащане. Ако някой ви нарани и направи нещо лошо срещу вас, тогава не можете да изпитвате любов към него. Докато той остане неискрен и непокаял се, вие не можете да го обичате. Можете да имате условие да го обичате само ако го видите да страда. Ако видите че страда повече отколкото страдание ви е причинил, тогава имате условие да му простите, и да започнете да го обичате. Това е пример за плащане в по-голям размер. Сърцето ви иска да го обича сега поради страданието му. Вие просто чакате да се обърне към вас и търси отново връзка.

Ако някой ви е наранил сърцето ви остава затворено, но щом е искрен и се разкае, сърцето ви автоматически иска да се отвори към него. Може да отнеме дълго време докато видите искреността му, но когато накрая я видите сърцето ви се отваря. Винаги в този момент по-малкото изплащане влиза в сила. Връзката е в процес на възстановяване и нито една от страните не иска ненужно да отдалечава обединението.

Небесния Баща винаги търси възстановяване на връзката си с вас. Той просто иска да види вашата искреност и разкаяние и той ще се спусне към вас. Тогава ще ви даде някакво физическо действие което символично да възстанови онова което е било извършено. Може да бъде нещо относително простичко, но символизира цялата ви искреност да възстановите миналото. Простия физически акт е ключа, но изключителните придобивки ще бъдат изцяло духовни. Малко физическо действие може да представлява изключителен духовен пробив от ваша страна.

Следователно физическите действия на изплащане които правите са почти незначителни в сравнение с духовната и сърдечна реалност на това което символизират. Веднъж когато сърцата ни направят определени условия, то милостта на Бог довежда изключително възстановяване.

Тази погрешна концепция, че по-голямото изплащане означава по-голямо наказание е поставена в главите на много членове от Сатана, причинявайки в много от тях интензивни духовни терзания и дори довеждайки някои до напускане на църквата. Те загубват цялата надежда че ще са способни да излязат от голямата дупка която копаят за себе си и потомците си всекидневно.

Важно е всички да мислят за изплащането и другите принципни концепции от гледна точка на Божията любов към човека. Бог няма друга мотивация освен любовта. Ако по някаква причина не можете да разберете или почувствате Божията любов зад всички концепции и аспекти на Принципа, то моля ви мислете, че разбирането ви не е достатъчно все още. Молете се да разберете по-добре Божията гледна точка и как Неговата любов е изразена чрез това. Благодаря ви че четете всичко това. Това е дълъг коментар, но е много важно да разберете изплащането. Сатана наистина се опитва да обърка нашите членове.

С любов,
Хънг Джин Ним

Няма коментари:

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails