Божията воля и светът: Възстановяване и благословия

Божията воля и светът
Част 1: Срещи за четене и изучаване

Възстановяване и благословия
2 февруари 1969г. Токио, Япония: Мун Сан Мьон

Никои досега не е разбрал, че историята на човечеството е история на възстановяването. Голямо достижение на Обединителната църква е в това, че тя започна да разглежда историята като процес на възстановяване. Зад всички исторически събития стои Бог. Именно Той, Господарят на историята, направлява нейното развитие. По соя воля Бог е възлагал мисията по възстановяване на отделни личности, семейства, род, нация и държава, осъществявайки така историческия процес. Затова главния въпрос на историята е: кога ще завърши възстановяването и ще бъде достигната неговата цел.

Мисията на Обединителната църква

Завършването на възстановяването подразбира осъществяване на всички не сбъднали се исторически идеали или еталони, например тези, които не са били осъществени преди грехопадението на Адам и разпъването на Исус. Ние трябва да ги възстановим чрез изплащане. В това се състои мисията на Обединителната църква. Затова ас изминах пътя, по който трябва да вървят нейните членове в целия свят. Моята мисия е д организирам действията на всички членове на Обединителната църква, за постигане на неосъществените идеали. А вашата мисия се състои в това, да следвате моето ръководство.

Мъжът, изпълняващ толкова важна мисия, трябва да превъзхожда Адам и да изпълни това, което Исус не успя. А жената, свързана с този мъж, трябва да е по-достойна от Ева, за да се издигне до положение на нова съпруга на Исус. Задачата на Обединителната църква е да възпита такива мъже и жени.

Исус беше отхвърлен още преди разпъването. Затова основата, създадена на земята беше изцяло загубена. Всички ние трябва да заплатим изкупление за всичко, което не е успял да изпълни Исус. Вашата изкупителна жертва трябва да превъзхожда жертвата на Исус.

За да възстановим всичко загубено, ние трябва д създадем в този свят еталон, за което ни престои да издържим гонения от страна на обкръжавайте ни, да преодолеем много и така да удържим победа във всички направления. Пътят на страданието е задължително условие за възстановяване на изкуплението.

До сега и такъв животът на Обединителната църква. Ние винаги безропотно търпяхме нападките и гоненията. В пълно уединение ние се подлагахме на преследване на ниво личност, семейство, род, нация. И в такава ситуация ние трябваше да утешаваме Бог. Така беше в продължение на цялата история на Обединителната църква. Вие трябва да знаете това. Аз единствен зная това и разбирам всичко до край.

Срещу Исус са застанали даже неговите трима главни ученици Те олицетворяват три държави. Затова, прокарвайки път на световно ниво, ние се излагахме на гоненията на три държави, но даже в разгара на борбата се налагаше да изпълним условията на изплащане. Именно така успяхме да положим победните основи и да приключим през 1967г. първият седемгодишен курс. Сега ние изминаваме втория седемгодишен курс, започнал през 1968г.

Необходимо е да удържим победа по пътя на изкуплението, за да възстановим положението, загубено поради грехопадението на Адам и Ева и по времето на Исус. Ние трябва да заплатим и вътрешното, и външното изкупление. Вие сега изучавате “Божествения принцип”. В тази книга е записан целия опит, натрупан в продължение на историята, но и в нея не са отразени всичките пътища на изкуплението. Сега аз се боря успешно да продължа този път.

В настоящия момент в Корея няма сили, способни да разрушат обединителната цръква, изтривайки я от лицето на земята. Ние създадохме съвършена победна основа. Даже ако зла страна нанесе удар на Обединителната църква, Бог ще успее да ни защити и на Сатана няма да се удаде да ни обвини в нищо. Такова безценно е царството на победата, която увенчава моя път в продължение на 21 години.

В последните дни на историята живия Исус, когото Бог е търсил 4000г. в епохата на Стария завет и 2000г. в провиденческата епоха на Исус, е съумял да завърши възстановяването на загубения идеал. Това е много голяма радост за историята както на света, така и на вселената. Това е най-забележителната вест на свещеното писание. Ние имахме щастливата възможност да изпълним условията на изплащане вертикално и хоризонтално.

Възстановяването на изплащането трябва да става по обратен път. Падналият Адам трябва да бъде възстановен в семейството чрез единство между Кайн и Авел. Следователно, ако не възстановим Кайн и Авел, ние не може да приветствуваме Месията в образа на Истинските родители. Затова на Господа на Второто пришествие, единен с Божието сърце, се наложи да премине трънливия път и да преживее разпятието на Исус. Той пренесе целия си живот в жертва на Бог. Понесе огромни страдания, стана жива жертва на Бог и само с такава цена постигна победа. Иначе би било невъзможно да се създаде база за възстановяване. Така, първия курс на Месията бе само преследване от всички посоки.

Обединителната църква започва в затвора

Жестоки преследвания имаше в Япония. В Корея за осъществяване на световно ниво Божията воля, станало съдба на моята мисия, трябваше да преживея невероятни трудности. Ние трябваше да продължим пътя на възкресението. И така Обединителната църква започва дейността си в затвора.

Къде се е зародило най-рано християнството? Също в затвора. Историята на християнската църква или на втория Израел е започнала с гонения и заточения в изгнание. За възстановяването на всичко това е необходимо изкупление. Затова дебютът на Обединителната църква става в затвора, което е позволило на Бог непосредствено да работи с нея. Разликата е ж това, че по време на затварянето на Исус неговите ученици са се разбягали и покрили. Вие трябва да постъпите иначе.
Даже, сблъсквайки се с ужасна, отчайваща ситуация, ние трябва да сме единни, мело гледайки смъртта в лицето. Необходими ни бяха 21 години, въставайки от недрата на Ада, да проведем Божието провидение за спасение. Ако основната религия на избрания народ беше приела Месията от самото начало, възстановяването би станало само за 7 години. Доколкото нас не ни приеха, потребни бяха 21 години. Вие знаете нещо за пържите 7 години от нашия път, започнал през 1960г., но цялата същност не ви е известна.

Зад тях стои историята на Божието семейство и Божия семейство и Божия род на земята. За да разберете историята, вие трябва да получите Благословия. Познали напълно тоя път, вие ще почувствате колко горчива е била историята на възстановяването. Затова ние трябва да постигнем безценното значение на Благословията.

Да наследим историята на Исус

Желаейки да получим Благословия, ние преди всичко трябва всецяло да се посветим на Божията воля. В Гециманската градина Исус се е молил да се изпълни Божията воля, а не неговата. Той е избрал пътя на кръста не по своя воля. Ако не сте уверени, че сте способни, както Исус, да преодолеете проблемите на живота и смъртта, вие не може да вървите по пътя на възстановяването. Вие уверени ли сте в готовността си да посветите живота си на възстановяването? Избирайки този път, вие не сте длъжни да вървите самотни, че увличате други и ще сте готови да утешавате тези, които ще ви следват.

Действително ли вие сте готови да пожертвувате живота си? Не може да мислите: “Ас съм млада, хубавичка девойка, без особени недостатъци и ще ми се радват навсякъде. На девойка като мен не подхожда жертвен живот.” Или: “Аз съм красив, великолепно сложен мъж, от забележително семейство. Лесно мога да имам всичко, което поискам. Щом съм така добър, не мога да се посветя на суровия жертвен път.” Освен това вие не бива да съжалявате, че сте избрали пътя на себеотричането.

Исус, носейки кръста на плещите си е могъл да възроптае: “Аз не съм длъжен да се занимавам с всичко това. Ас даже не се ожених, макар че съм на 33 години. Моята мисия и ценност още не са изпълнени.” Исус не е разсъждавал така. Той не е мислил за смъртта, бил е готов да пожертвува живота си и тежестта на кръста не го е сломила. Перспективата да загине физически не е предизвикала в Исус вътрешни колебания, тъй ката е притежавал огромна сила на духа. Нито един човек в историята не е бил изпълнен с такава решимост да живее за Бог и затова историята на човечеството е тръгнала в друга посока. Това е послужило за нова отправна точка за Бог на земята.

От тогава са минали 2000 години, но духът на Исус не е изчезнал. Напротив той е осенил милиони хора! Колко щастливи трябва да сме ние, наследявайки толкова важна мисия – традицията на Исус! И така, даже ако ние загинем, това няма никакво значение. Ние трябва да отзовем от мрака и смъртта, прогонвайки го със светлината на Божието сърце. Длъжни сме да разпръснем тази светлина по целия свят. Ето какви мъже и жени трябва да станем! Такава е нашата цел.

Първоначалното грехопадение означава смърт, а спасението- нейното преодоляване. Щом съдбата ни е такава, трябва да бъдем мъжествени. Трябва да се радваме. Уверени ли сте, че ще съумеете да разрешите проблемите на живота и смъртта? Аз често се оказвах на границата между живота и смъртта – стотици, хиляди, даже десетки хиляди пъти. Даже ако ми предстои да понеса страдания и мъки, ако ми отсекат краката, или ми избодат очите, или ми орежат главата, сърцето ми няма да се измени, ще си остане каквото е било, когато поех този път. Волята ми е непоколебима.

Победа, желана от Бог

Неотдавна група от 50 души от Япония пристигна в Корея и посети свещената земя в Пусан, която се намира недалеч от гробищата, на каменист участък, където преди много години аз построих колибка от картонени кутии и глина. Това съвсем не беше разкошно място, но даже когато спях там, аз следвах пътя на синовна почит, като син на Бог. Моя цел беше дълбок вътрешен еталон, недостижим за другите. Тогава аз бях беден, нямах нито пари, нито материални блага. Бях небръснат че не измит, мърсен, носех полу-западни, полу-източни дрехи. Но, където и да отидех, говорех за велики неща, които със взривната си сила превъзхождат атомната бомба, за неща толкова грандиозни, че всички удивени се разбягваха.

Цял живот търпях колосални трудности, но вие може да не разберете. За обяснение биха отишли 50 години. Но моя извод е такъв: колкото да е тежка съдбата на човека, колко че да го преследват околните, той трябва да е готов във всеки момент да се представи пред Бог.

Макар Исус да умря на кръста, той показва с примера си талон на синовна почит, запечатала се дълбоко в Божието сърце и Бог се откликна Исус не е търсил отклик, но Божието сърце само се разкрило пред него. Той е станал истински син на Бог – пръв в 4000 години библейска история.

Тук се събраха около 300 души. Ако сте изпълнени с решимост да извършите това, което е направил Исус, на 43 провинции в Япония е осигурено възстановяването. Разберете, че победата се постига с вътрешна решимост, съществуваща от самото начало, а не някъде по средата на пътя.

Даже ако вие удържите победа в стотици случай, където се е решавал въпрос на живот и смърт, пак ви е необходима решимост, за да постигнете вечна победа, към която се е стремил Бог и която е недостъпна за посегателствата на сатана.
Може да си задавате въпроса, ще помогне ли на процеса на възстановяване това, че сте заобиколен с горчилка и понасяте страдания. Но аз вече точно пресметнах всички фактори и мога да ви уверя: учението на Обединителната църква движи историята и само става истина на историята. Аз уча това, което никой на света не може да си представи.

В Япония всички говорят за Обединителната църква. Хората се учудват, защо младеж, може би напразно погубва младостта си, избирайки пътя на страданието. На някои от вас се е удало да постъпят в токийския университет, което е породило гордост в родителите ви, обаче вашето встъпване в Обединителната църква ги е хвърлило в шок. Много от вас са се оказали в такова положение. Но ако вие искате да станете велики мъже и жени, то арена на вашата дейност трябва да стане целия свят. Колко и страдания да изпирате в Япония, те ще бъдат недостатъчни, за да влезете в царството на Божия идеал.

Какво представлява Обединителната църква? Целта й е да установи еталон, откриващ пътя на идеала в Божието царство. Сега, узнали това, вие може да се опирате в своя живот на много по-високи ценности, отколкото преди.

На пътя на гоненията


Във времето на Исус три негови главни ученици, 12 апостоли, 70 и 120 последователи са били обезверени, затова Исус е бил обречен на пътя на разпятието. Ние трябва да изкупим това и да изпълним стремежа си да се върнем към Бог даже с цената на живота си. Иначе възстановяването е неосъществимо. Ние трябва да преодолеем гоненията и да изпълним своето предназначение на световно ниво. Ние трябва да укрепим решимостта си и напълно да възстановим творението в течение на три поколения. Необходими са три поколения, той като три е едно от основните числа на Принципа и 4-позиционна основа минава през три стадия на развитие. С такава решимост ние трябва да понесем преследванията и да преодолеем всички препятствия.

Изплащане с парични дарения и възстановяване на трите деца

Исус идва като Истински родител или Истински баща, Юда го предава. Неговата постъпка се явява предателство на цялото човечество. В негово лице всички хора, като потомци на предател, са предали Истинските родители. И ние трябва да внесем своя изкупителен дял, за да “изкупим” престъплението към Истинските родители.
За 30 сребърника един човек е прогонил от земята Истинските родители и напълни е разрушил новогодишно провидение В този момент сатана е възтържествувал над целия свят. При изкуплението ние трябва в продължение на 4 години един път годишно да правим на Бог парични дарения, чиято сума символизира числото 3, като цена за предателското продаване на Истинските родители. 4 години представляват Изток, Запад, Север и Юг. В Корея това означава, че ние трябва да даряваме по 3000 уона (30 долара) ежегодно течение на 4 години. Тези пари трябва да заработите с пот и сълзи и , събирайки ги, трябва да мислите за Божията воля повече, отколкото за собствения си живот. Това дарение на Бог трябва да правите от есе сърце.

Вместо да се обединят с Исус, трима от първите му ученици го напускат, 12 апостоли, 70 и 120 последователи също изгубили вярата. Затова ние трябва да възстановим всичко това с изкупление И така, всеки от нас трябва да намери три духовни деца и опирайки се на тях – 12, след това 70 и 120 последователи. Аз правех това 21 години. Затова, че Исус не успя да изпълни това на земята, неговото сърце и сърцето на Бог бяха изпълнени с печал. Мисията на Обединителната църква се състои в това, да разсее тая скръб Такава е формулата на нашия път.

Ние трябва да възстановим своите народи, заемайки положението на нови предци. Трябва да възстановим Япония, цяла Азия и останалия свят, осъществявайки Божието провидение за възстановяване на световно ниво. Сан Мьон Мун

Няма коментари:

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails