Съдя прекрати дело срещу Бог

Съдебно дело срещу Бог бе отхвърлено

Бог е причинил смърт, разрушения и терор за милиони според обвинението. Съдята отхвърли делото срещу Всемогъщия поради липса на точен адрес.

Съдебно дело срещу Бог отхвърлено
Съдята отхвърли делото срещу Бог - с довода, че Всемогъщия няма официален адрес на който да му се изпрати призовката. Делото бе заведено от Сенатора на щата Небраска, Ерни Чамбърс с искане за задържане на Бог, който според думите му е направил терористична заплаха срещу него и гражданите на щата му. В допълнение Бог е вдъхновил страх и причинил "многобройни смърт, разрушения и терор за милиони и милиони от земните обитатели". Но заключението от този процес е, че съдебното решение официално удостоверява, че Бог съществува.

Но Всемогъщия ли е виновника за нашите злини? Наскоро преп. Мун обвини за същите злодеяния друг виновник - самото човечество и алчността му. Според думите му, "Бог ни предупреждава, че Той не ще вече толерира деленията и разцепленията". Според обяснението на д-р Мун, традиционните теологични представи за Бог са погрешни. Те приемат, че Бог може да постигне всичко, само с помощта на абсолютната Си сила. Ето защо, обяснява той, "на териториите, заети от християнската култура, се е проляло толкова много кръв!"

Представата, че Бог може да прави каквото Си пожелае не обяснява защо Той не е могъл да изведе човека от жалкото състояние, в коеото се намира. Тази постановка не дава друг изход освен да заключим, че или Бог не съществува или е безсърдечен и виновен за всичкото зло.

Д-р Мун от своя страна заявява, че Бог е Родител на човечеството; че водещият мотив за създаването ни е любовта Му. Веднъж отделили се от него поради Грехопадението ние оставяме Бог в безсилна позиция, понеже Той не може насила да се намеси и пормени сърцата ни. Ето защо д-р Мун обяснява, че Бог е в постоянна болка и мъка. Но вместо да разберат страдащото Му сърце, до днес християнските църкви проповядват, че Бог е всезнаещ, всемогъщ и свят, а ние хората сме грешни същества.

Не отдавна съдебни дела бяха направени и срещу Дарвин. Той бе обвинен за философското оправдание на насилието над по-слабите. Причината за войните и насилието в последното столетие могат да се проследят до влиянието на теориите му. Неговото разбиране за "оцеляването на видовете" чрез борба, стана основа за появата на нечовешки режими като Фашизма и Тоталитаризма довели смъртта на десетки милиони. Но причините поради които дарвин наскоро бе изправен пред съд бяха други.

Дарвин изправен пред съд
Пред съдебните заседатели бяха обвинени и грешките в научните му теории и хипотези. Най-новите научни открития доказват интелигентен дизайн вместо еволюция. Теорията на Дарвин се оказва пълна с приемания които съвременните научни открития отхвърлат напълно. В учебниците по Биология децата изучават схеми на развитието които са отдавна опровергани... Още повече откриваме религиозен фанатизъм у Дарвинистите, които не желаят децата да получават свободно научна информация.

В много щати на Америка учени представиха данни за най-новите генетични открития и със съдебно решение бе утвърдено, че Дарвиновата теория има грешки и в училищата трябва да се изнася и най новата информация която отрича неговата теория. Съдебните решения постановиха, че ако се преподава Дарвинизма в училище, той трябва да се споменава само като една съществувала теория и задължително да се иснасят и новите научни факти които опровергават много от тезите му като неверни. Но най-важното, е че днес и науката ни кара да осъзнаем съществуването на Творец зад всичко създадено.

Но защо религиите които са осъзнавали това са създали толкова много конфликти. Основната причина за конфликтите между религиите също се крие в неопределеността на тяхната онтология. Създадетлят на този свят може да бъде само един, без значение с какво име го назоваваме. Но лидерите на всяка религия винаги са настоявали на това, че техният Бог е правилен, а Богът в който вярват другите, е неправилен. От тук и Богът на всяка религия е относителен и затова религиите до този момент не успяха да изградят система от абсолютни ценности, които биха ни позволили да излезем от хаоса. Затова д-р Мун призовава най-после човечеството да осъзнае, че всички религии говорят не за различни богове, а за един и същи Абсолют. Освен това, религиите са спорели помежду си, понеже всяка от тях се е базирала на частично разбиране на Божиите характеристики. При правилно разбиране на Бог бихме осъзнали, че всички сме Божии деца и че всички религии помежду си са като сестри, тъй като произхождат от един Бог.

Трябва да осъзнаем, че ние сме виновни за всички злини, така че ние трябва да си оправяме нещата, а не да обвиняваме Бог или някой друг, нито пък да чакаме Бог да оправял нашите проблеми вместо нас. Най-после трябва да порастнем и се събудим.

Принципите на творението
Божията цел за човека
Създадени за съвършенство
Корена на злото
Символика на Библията

.

Няма коментари:

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails