Муун и християнството

Коментар на седмицата - Муун в България!

Нова вълна се оказа доста “Стара” в тесногледите си и страхливи виждания, като твърдо се обявява срещу разпространението на уж лъжливите вярвания на уж сектата на Муун, известна под името “Обединително движение” или "Обединителна църква". Според коментар, този израз на невежество едва ли може да им припише някаква чест, освен че показват ограничеността на съзнанието си и липсата на представа за какво въобще говорят. (На снимката виждаме д-р Мун заедно с Пеле)

Някои от основните организации на “Обединителното движение” на д-р Мун са: Професорска академия за мир”, “Федерация за вселенски мир” или “Семейна фондация за световен мир и единство”. Това са неправителствени организации ползващи се със специален статут в ООН, и признанието на световно известни политици, учени, нобелисти и религиозни лидери.

По този начин движението на едно поколение Нова Вълна се присъединява към обществените комитети, които вече изразиха своето становище срещу идването на корееца в България. Интересно става обаче когато погледнем внимателно кои са тези уж обществени комитети. Става видно, че говорим за тясно националистични, тесногледи, с доста нацистки, и в случая, противоконституционни възгледи. Защото как може да ограничаваш свободата на другите и това да е конституционно, при условие че епохата на Инквизицията и гонитбата на вещици отдавна е отминала и е осъдена от историята.

Нека оставим настрана обвиненията за лъжепророк, който се има за Месия (спомнете си за Исус обвинен в същото, и гонените и неприети пророци през историята). Факт е обаче, че д-р Мун наистина е носител на много напредничеви и ценни за обществото идеи. Една основна такава идея на д-р Мун е точно обратното на гореспоменатите тесногледи виждания на Нова вълна и др. подобни. А това е осъзнаването, че трябва да спрем историята на взаимни обвинения, защото те са мотивирани от нищо друго освен от егоистичните ни интереси, и да се научим да разбираме, ценим другите, и работим заедно за общочовешкото благо, а това е постигането на мирен свят основан на здрави семейства, междурелигиозна хармония и разбирателство и практика на живот за другите.

Всички истински християни би трябвало да могат да разпознаят “истините” в думите и призивите на д-р Мун. Не е християнско да се подвеждаме по слухове, фалшиви обвинения, и прибързано да съдим. Напротив, християнско е да живеем в истинска любов, да изградим здрави семейства и да обичаме на практика (не просто на думи) както ближните си вярващи от други религии, така и враговете си, като с любов ги покорим и направим добри. Точно тези дълбоки християнски ценности провъзгласява и практикува д-р Сан Мьон Мун. Може да не ни харесва, че е кореец, може да не ни харесва името му, но Бог не съди по нация и име, а по сърцето и делата (плодовете). Целият живот на д-р Мун е отдаден за изпълнението на Божията воля и постигането на свят на мир.

Сун Мьон Муун е известен най-вече с международните сватбени обреди, целящи премахването на бариерите между нации, раси, религии и култури. Не той, както неосведомените си мислят, оглавява тези световни фестивали на семейства, а представители от всички основни религии благославят брака на тези семейства решени да живеят в истинска любов и възпитат децата си на живот за другите отвъд религиозните и расови бариери . В тези свети церемони участват хиляди негови последователи и милиони които са представители на други религии и вярвания. Не както критичната митология гласи, че се бракосъчетават едновременно без да познават бъдещия си спътник в живота предварително, двойките в болшинството от случаите са били вече женени от години. Дори малкото двойки успели да намерят начин да бъдат съчетани от д-р Мун, първо се срещат и решават лично, че не само харесват този партньор но и му вярват и са готови да го обичат, или я обичат, с цялото си сърце за вечността. Едва тогава те могат да участват в Святата Благословия. Но и тогава те трябва да покажат своята вярност и любов на практика в период от 1-2 години преди да могат да сключат официален брак и започнат интимен семеен живот. Така се избягва нуждата от разводи, незрели връзки които бързо се разпадат, и партньорите наистина имат достатъчно време да се опознаят напълно и да изградят истинска и дълбока връзка преди още да встъпят в каквито и да било сексуални по рода си взаимоотношения.

Дали този тип брак “освобождава от първородния грях и впоследствие осигурява раждането на безгрешни деца" само Бог може да каже, но със сигурност той освобождава бъдещите поколения на такива семейства от греха на егоистичните злини извършени през историята срещу други религии, раси, култури и нации. А много добре знаем че историята е изпълнена с такива кръвопролития, предразсъдъци и корупция на сърцето.

Уж било станало известно от медиите, че Муун имал кога 3-та, кога 4-та, а на някои им се приумва дори 7-ма и 8-ма съпруга. Така е и в приказката за стоте златни яйца. Но това е прекалено грубо и коварно злоупотреба с факта, че в семейството на д-р Мун има 7 жени; една съпруга и 7 дъщери. Да лесно е думата жени да се извади от контекст и да говорим за 7-8 съпруги, но не искам да говоря за морала и съвестта на тези които злонамерено или неволно го правят.

Нова Вълна уж съществува, за да приближава това поколение по-близо до истините на Библията и точно затова трябва твърдо да коригира позицията си спрямо д-р Муун ако не желае да повтаря методите на фарисеите от преди 2000 години. Да не споменаваме, че информацията им е от преднамерено негативни източници и не съответства на реалните факти и истината за д-р Мун и неговата дейност.


История на уж сектата на д-р Мун (Муун)
Основател на Обединителната църква е кореецът Сан Мьон Муун (род. 1920 г.). Той произхожда от презвитерианско семейство. Още от съвсем ранна възраст той показва дълбок интерес към свръхестественото. Младия Мун дори става младежки пастор в Неделното училище на Евангелистката църква. Казва, че на шестнайсет години е преживял първата си свръхестествена опитност: докато се молел на Великден 1936 г., видял Исус Христос, който му бил открил, че “е определен за едно велико служение, в което Исус Христос щял да работи заедно с него“.

Можем да ясно да предположим, че и на Исус и на Мун им е било ясно колко невероятно преследване и неразбиране би довело приемането на тази мисия. По тази причина 16 годишния Мун многократно отказва на Исус. Исус обаче настоява, че той е роден за това и че неговата и Божията подкрепа ще бъдат неотменно с него. Две неща днес ясно свидетелстват за силата и реалността на това преживяване: Първо, това променя напълно живота на младежа Сан Мьон Мун, и от този ден той напълно отдава живота си за изпълнението на това призвание. Второ, делата и постиженията на д-р Мун са безпрецедентни в историята. Нито един нормален човек сам, без Божията подкрепа, водене и протекция не би могъл да постигне това което той успява само за 60 години.


В края на Втората световна война Муун се присъединява към едно крайно петдесятно движение в Пйонг Янг, което особено силно насърчава личните мистични откровения, а така също проповядва и близкото появяване на нов месия, който щял да бъде кореец. И водещия пастор на църквата и множество последователи получават директни откровения от Исус, че трябва да следват и учат от младия Мун, и да се молят за да разберат неговата мисия. За съжаление грешната природа преодолява пастора не успява да приеме тези откровения поради собствената си завист доста подобно на начина по който Йоан Кръстител преди 2000 години не успява да приеме Исус въпреки множеството откровения които получава.


До 1945 г. Муун има непрестанна лична връзка с Исус и светците в духовния свят, описано в книгата му “Божественият принцип“. Там той твърди, че “се е борил сам с хиляди сатанински сили както в духовния, така и във физическия свят и накрая е победил всички“. От този момент нататък, според неговите собствени думи той е станал “абсолютният победител на небето и земята... Господарят на творението... на когото се поклонил целият духовен свят“. През 1954 г. Муун основава Асоциация на Светия Дух за обединение на световното християнство директно според желанието на Исус да обедини неговите разкъсани и враждуващи помежду си последователи - християните.

Муун в ранна възраст е бил съчетан за християнка от видно християнско семейство, която в последствие под влиянието на роднини християни се разделя с него. През 1960 г. той се оженва за настоящата си съпруга Хак Ча Хан и нарича този свой брак “сватбата на агнето“. Те имат 14 деца, а днес вече и над 30 внуци. За да изпълни Божията воля за промяната на света преподобният Муун създава множество бизнеси с които да финансира дейността си за човечеството.
В Корея за период от 10 години той създава центрове на Асоциацията в над 100 града въпреки невероятната вълна от преследване от страна на отчаяни в алчната си завист пастори, интересуващи се само да не би случайно да загубят някой последовател с повече пари, а не от това каква е Божията воля. Д-р Мун от мизерията и от абсолютна бедност обаче се издига с невероятен труд и денонощна работа и става процъфтяващ бизнесмен като натрупва значително богатство от търговия с фармацевтични продукти, чай, и други много полезни продукти. Той развива също и тежка промишленост и внася нови технологии което става основа за бъдещето развитие на автомобилното производство в Корея.

Дори днес невежи християни го обвиняват, че произвеждал оръжие (но всъщност говорим за производство само на части за съчмени пушки, за да избегне задължителния закон в Корея че всяко предприятие трябва да произвежда и нещо за въоръжаването, понеже му е било ясно, че злите езици няма да пропуснат да използват това против него и така да осуетят Божието провидение).

1 коментар:

Анонимен каза...

http://truesite.ru/html/statya5.html

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails