Символите в Библията: ЗАБРАНЕНИЯ ПЛОД

СИМВОЛА НА ЗАБРАНЕНИЯ ПЛОД
Грехопадението, Библията, Злото, Луцифер, Архангела, Сатана, Адам и Ева, Битие, Прелюбодеяние
Какво се получава ако разшифроваме символите на Библията. Картината след едно такова изследване била потресаваща.

На кратко, буквален "плод на познанието" не съществува, а думата "познание", често се използва от Библията за сексуалните връзки. Например, "И той позна жена си и тя зачена". Обстойно изследване показва, че в Библейската история за грехопадението, всъщност се говори за сексуално прелюбодеяние на първите човешки предци.

Символиката на "яденето на плода" има същото символично значение. В Притчи 30:20 се казва: "Такъв е пътя на жена прелюбодейка, яде, бърше си устата и казва: Не съм извършила беззаконие." Явно в текста думата "яде" е използвана като символ на "прелюбодейства".

Змията, при изучаване на митологиите от времето в което са написани първите пет книги на Библията, също е символ с много интересно митологично значение. Ханаанската религия е имала статуя на змия, като образ на бога на плодородието. Пред тази змия са се извършвали сексуални оргии като форма на преклонение. С други думи, в периода в който е писано Битие, за всеки читател е била ясна символиката. Авторът директно е обвинявал Ханаанитите, че богът на който се кланят, е всъщност Сатаната - Архангел Луцифер, който е развратил първата жена, Ева, точно с непринципна сексуална любов. Затова автора използва "змята" като символ в историята за Грехопадението.

След разбулването на тази символика текста в Библията придобива следното значение: Змията дава на Ева да вкуси от плода и разбере колко е приятен - означава, че Луцифер, който е ангел и духовно същество, разбулва тайните на сексуалните сладости, преди Адам и Ева да са имали необходимата зрялост за това. Така сексуалните връзки започват без Божието позволение и водят до духовно незряло потомство. С други думи, вместо плодът (потомството) на тази любов да е добро, Ева дава началото на зло потомство - изпълнено с егоизъм и неспособно на истинската първоначална връзка със Твореца. Вместо с истинска любов светът се изпълва с незряла, себе-центрирана любов.

НАСЛЕДСТВЕНОСТТА И ПЛОДА

Какъвто и да е бил греха на Адам и Ева, той е афектирал цялият човешки род. Дори днес ние страдаме от тези последици. Следователно говорим за унаследен грях. Може ли един такъв грях да бъде причинен от изяждането на плод? Определено не! Знаем, че това което влиза през устата няма наследствени ефекти. Исус казва, “не това, което влиза в устата омърсява човека, а това което излиза от устата му, то го омърсява” (Матея 15:11). Изяждането на плод от един човек няма да попречи за духовното състояние на неговите деца – това е просто невъзможно, следователно този плод със сигурност е символичен или е символ на нещо друго.

Може ли сексуалната връзка да има генетично и духовно наследствени влияния? Разбира се, че да. Живота се създава чрез сексуалната любов на родителите. Сексуалната вярност е основата за атмосферата на доверие, в която децата да развият съвеста си и получат необходимото чувство за сигурност. Някои си мислят, че въпроса, дали плода е символ или не, не е толкова важен. Но когато разберем реалната символика, се оказва, че това което са извършили първият мъж и жена е било от огромно значение.

Сега разбираме, че не самото деяние на неподчинение е корена на проблема, а факта, че първите човешки предци започват сексуалните си връзки преди да имат необходимата психологическа и морална зрялост за това. Също така осъзнаваме, че Бог е любящ баща и както всеки родител, не би изгонил децата си просто заради някакво неподчинение. Проблема е, че след незрялата им и непринципна сексуална любов цялото човечество се отделя потомствено от Бог, а се свързва кръвно с по-низшето духовно същество, аргангел Луцифер, който така се превръща във фалшив бог и фалшив родител на човечеството. Прец цялата история, след този инцидент, човечеството тъне в зло и егоизъм, и е неспособно да израстне духовно и възстанови връзката си с Бог. Напротив, дори вярващите често са подвеждани от злите сили на Луцифер (Сатана) и в духовната си слепота са ставали инструмент за насилие, дразги, конфликти и войни. Сатана безпрепятствано е правел Християни да се делят на хиляди наивно спорещи деноминации и така да бъдат безсилни в борбата със същата сексуална аморалност, която днес виждаме, че разрушава цялото общество. Нещо повече, поради силното влияние на сексуалните ни желания, Сатана успешно ги е използвал за да отклонява човечеството от изпълнението на Божия идеал. Вместо да създадем семейства изпълнени с истинска любов, ние виждаме, че разводите надминават 50% в много от развитите страни.

Днес жънем плода от това, което Адам и Ева посяха в Едемската градина. Младежите са бомбандирани повече от всякога с образи на свободната и безпринципна сексуална любов. Културата на свободен секс не само доведе до разпадане на семействата и морала, но и до систематично подценяване на ролята и ценността на семейството. Нарастващия брой на деца от разведени родители рязко повишава проблемите с младежката престъпност, злоупотребата с наркотици и алкохол, и процента на самоубийства всред младите. До днес може да не сте се замисляли, но след тази статия се надявам да осъзнаем, че всичко това е просто последствие от действията на първите ни предци. Но веднъж осъзнали корена на проблемите, ние имаме възможността да го изкореним. Нека семействата да правят много любов за да запазят верността си и не се подлъгват от извънбрачни връзки. Нека децата да израстват в здрави семейства с обичащи се истински родители. Само ако имаме здрави семейства, ще може и обществото да бъде здраво и много от социалните проблеми естествено ще изчезнат.

Грехопадението, Библията, Злото, Луцифер, Архангела, Сатана, Адам и Ева, Битие, Прелюбодеяние
Разкриха Коренът на злото
Оказва се че коренът на залото е всъщност сексуално престъпление...

Ранните сексуални връзки водят до сериозни последствия


ПРИНЦИПЪТ: ВЪВЕДЕНИЕ
1 ГЛАВА: ПРИНЦИПИ НА ТВОРЕНИЕТО
2 ГЛАВА: ГРЕХОПАДЕНИЕТО 3 ГЛАВА: МИСИЯ НА МЕСИЯТА4 ГЛАВА: ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ
Грехопадението, Библията, Злото, Луцифер, Архангела, Сатана, Адам и Ева, Битие, Прелюбодеяние

6 коментара:

malinka16 каза...

Това, че се цитират стихове от Библията, не прави информацията достоверна. Тълкованието е абсурдно.
В стиха: "И той позна жена си и тя зачена".
Какъв грях виждате тук? Това си e съвсем нормално да си родят дете, след като са семейство.
В Книгата най-подробно е написано грехопадението на цялото човечество.
Едва ли има човек, който да не е чел десетте божи заповеди. Те съставляват закона му.
И който е чел Библията ще знае, че нарушението на една от заповедите, нарушава целия закон.
Как сте изопачили стиховете, хора много сте заблудени!!!
И каква е тая "Федерация за Мир" (измислена)

Tanya B. каза...

Ей хора, какво ви става??? Ама защо изопачавате Библията??? Няма такова нещо като това, което е описано тук! Защо си мислите, че Божието слово е толкова символично и трудно за разбиране, че да се чудим сега какъв е този плод? Прочетете Битие!!! Господ заповяда на Адам да не яде от забранения плод преди да е създал Ева (Битие 2:16-22)! Тук наистина се говори за бувални дървета и плодове (виж Битие)! Дървото, от което не е трябвало да ядат Адам и Ева е било нормално дърво като другите! Господ просто е искал да изпита послушанието на хората!

Tanya B. каза...

И още: Адам "позна" жена си след като бяха изгонени от Едем! Това също го пише в Битие, но явно няма кой да прочете!!!

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

"И бяха голи и не се срамуваха", а като извършиха греха "покриха" не друго, а сексуалните си части. Това също го пише в Битие, но явно няма кой да прочете!!!

Е, ПОЗНАЙТЕ КАКВО СА ИЗВЪРШИЛИ С ТЯХ

Защо не прикриха устата си ако бяха яли буквално?

Защо не прикриха ръцете си? Не, ПРИКРИХА СЕКСУАЛНИТЕ СИ ОРГАНИ

Хайд да си признаем:
Няма друг грях, който може да се прехвъдаде на поколенията, освен ако не е извършен със сексуалните органи, които създават потомството. Както и са пряко свързани с любовта - но вече не истинската любов, а незрялата физическа интимност става доминираща.

Ако бяха достигнали Съвършенство:
Тогава щеше да имат право да създадът семейство с Божията благословия. Тогава потомството им щеше да е Божие потомство - в божията потомствена линия. Но сега човечеството има нужда от НОВ Адам (Месията), който да възстанови грешката на първия Адам. Пише го в Библията. Няма къде да бягаме от ИСТИНАТА.

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

Библията ясно казва, "Не прелюбодействай"
Но ева прелюбодейства с Архангел Луцифер и така той стана фалшив баща и фалшив бог на човечеството. Пише си го! Йоаново 1:7 е категорично, че греха на Ангелите е Сексуален "Прелюбовейстов", "Плътски страсти".

Прочетете Библията; Исус е категоричен, "Това което слагаме в устата не осквернява човека". Така че буквален плод няма как да е причинил грехопадението. Но Исус продължава, "това което идва от сърцето осквернява човека". С други думи неправилната употреба на любовта - против Божиите принципи - преждевременен, свободен секс... какъвто от там нататъка остава неизкоренен в грешната човешка природа.

Когато имаме деца, също като Бог, не искаме да бъдат Сескуално изнасилени още като малолетни. Това се е случило с Ева; Луцифер я научава на свободен секс още като тинейджърка (Физически зряла за секс, но психически и духовно все още незряла).

Затова и днес жънем такъв огромен процент разводи, изневери, свободен секс и разврат. Каквото са посели в Едемската градина - това жънем днес ние.

Unknown каза...

Вие сте фатални тъпаци.

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails