Призив за мир в Израил и Газа

Призив за междурелигиозно съдействие за постигането на мир в Израил и Газа

By UPF Middle East Peace Initiative
December 31, 2008
Call for Interfaith Action for Peace in Israel and Gaza
Федерацията за глобален мир желае да спре загубите на живот поради настоящата криза в ивицата Газа. Мюсюлмански, Евреиски и Християнски религиозни лидери от Инициятивата за мир в Близкия изток на Федерацията за мир са отдадени за постигането на мир и спирането на кръгът от насилие в Израил и Газа.

Насилието само ще доведе повече омраза и разрушения. Реален и траен мир може единствено да бъде постигнат чрез разбиране, служене и обща изгода за всички. Но това изисква лидерите на всички традиции на вярата да дадът примера и пътя за разрешаване на този трагичен конфликт.

Ние призоваваме за глобални междурелигиозни действия за мир в Газа и Израил. Религиозните лидери трябва да се съберът и изследват възможностите за мир чрез диалог. Лидерите на общностите в Газа, Израил, Палестина и от целия свят трабва да застанат заедно в призив за световни молитви и пост в подкрепа на мира в Газа и Израил.

Призоваваме главите на всички правителства да се изискват и от двете страни да прекратят всички действия на насилие. Пътя на война и кръв единствено ще посее по-дълбока омраза и деление. Пътя към траен мир може единствено да бъде поставен чрез междурелигиозно коопериране и служене, което ще отвори пътя за дипломацията на мира.

Също така, ние окуражаваме Неправителствените организации и всички организации основани на вяра, да учредят върховен съвет на религиите с водещи представители на трите Аврамови религии, Мюсюлмани, Евреи, Християни, за установяване на междурелигиозно коопериране за мир и развитие във Израил и Палестина.

Read more…

Религиозното коопериране и протекцията на човешките права дискутирани в ООН
Michael Balcomb, Assistant Secretary General, UPF, December 3, 2008

Междурелигиозна конференция минава отвъд толерантността
Carolyn Handschin, Coordinator, Geneva Office for UN Relations, UPF, September 2, 2008

Женевската Декларация за Междурелигиозно коопериране
Geneva Conference on Interfaith Cooperation and the Protection of Human Rights and Dignity, September 1, 2008

Юго-източна Азиатска инициатива за мир
Dr. Robert Kittel, UPI Correspondent, July 28, 2008

Няма коментари:

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails