Прераждане-реинкарнация: Ново обяснение

НОВО ОБЯСНЕНИЕ на
Прераждането-реинкарнацията

Духовно коопериране, на хора от миналото с които имаме обща база може да ни влияе към добро или зло

Престанаха ли хората да вярват в ада и рая или по им се харесва така наречената реинкарнация? Коя от двете концепции е вярна? Отиваме ли в Духовния свят или се прераждаме отново в друг живот?


Проблеми и противоречия в теорията за прераждането (реинкарнация) водят до по-детайлни изследвания. Картината е доста интересна: Духовно коопериране, на хора от миналото с които имаме обща база може да ни влияе към добро или зло... Случаи на коопериране на 40 и повече известни личности от миналото с човек на земята и послания които разкриват проблема в нова светлина.

Последни проучвания от Института “Галъп” показали, че в днешно време в преселението на душата след смъртта вярва вече по-голямата част от населението на планетата. В книгата си “Какво остана от рая” френският историк Жан Делюмо пише, че съвременната епоха се характеризира с “вакуумна представа за задгробния живот”. Дори вярващите вече не могат да си представят, не са така сигурни какво ще бъде след смъртта им. Най-многото, на което се надяват, е, че след смъртта си отново ще срещнат своите близки.

РАЗЛИЧНИТЕ ТЕОРИИ

Вярата в реинкарнацията произлиза от източните нации - Хиндуизма, Будизма. Тази концепция обаче има много различни и размити вариации. Според Буда, целта не е прераждането, но понеже хората не достигат до истинското пробуждане на дух, те трябва да се прераждат докато не го достигнат. След това те отиват в Духовния свят.

Според Библията обаче, веднъж живеем с физическо тяло, и това е единствения ни шанс да достигнем духовна зрялост. Ако не са я достигнали хората вечно се мъчат в духовния свят понеже са неспособни да обичат Бог и другите. Сверата в която живеят такива зли хора се нарича Ад.

НАЙ-ПЪЛНОТО ОБЯСНЕНИЕ ДОСЕГА

Обединителната концепция е най-пълна и обединява основното и от двете представи. Според нея прераждане не съществува, но хората от духовния свят могат да се кооперират с хора на земята и така да продължат да израстват. Първоначално човек е трябвало да достига съвършенство в един живот, но пореди грехопадението хората се отделят от Бог и това става невъзможно. Без физическо тяло хората в духовния свят не могат да променят навиците си и така наистина биха останали вечно да се мъчат и живеят без любов, без надеежда и в постоянни вражди и страдания. Но за да могат да израстват те се свързват с хора от земята с които имат обща база (подобие на характера, родствени връзки или сходна дейност и мисия). Феномените около това кооперирани са били обяснявани с прераждането поради липса на духовно зрение, за да видят, че това са други хора, които просто им дават видения от техния живот и смърт, а не от предишно прераждане.

ЛИПСВА ЯСНО ФОРМУЛИРАНЕ НА ПРЕДСТАВАТА ЗА ДУХОВНИЯ СВЯТ

Представите на хората за задгробния живот стават все по-размити: колкото по-ясно се поставяли въпросите за задгробния живот, толкова по-трудно попитаните формулирали отговорите. За повечето от тях дори Бог вече не е Небесният Отец, а някаква “висша сила, обединяваща човека, природата и Космоса".

От друга страна вече съществуват доста книги с послания от духовния свят, които описват живота там с големи подробности. Такава е книгата на Антони Борджа. Чрез него Монсеньор Роберт Хюг Бенсън описва живота си в рая 15 години след отиването си там. Емануел Сведенборг, учен и изобретател, е друг такъв пример. Той се отделял от физическото си тяло и след това описвал с подробности преживяванията си в духовния свят. Тези и много други описания показват, че в отвъдното има много различи нива. Основното което определя възможността да сме на по-висше ниво, не е религиозната принадлежност, а способността д аживеем за другите.

ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА СИ СПОМНИМ МИНАЛИТЕ СИ ЖИВОТИ

На този въпрос теорията за прераждането не отговаря задоволително! Много глупаво и безмислено е да започваме всеки жиовот наново от нулата, без да помним предишния опит и грешките за да можем да ги оправим. Кой и защо би го измислил така? Нещо повече, според идеята се очаква всяко следващо прераждане да ни води да ставаме по-добри и духовно развити, а реалността е точно обратната. Според теорията, "реинкарнацията предлага да се погледне на краткия ни, безрадостен в много отношения и неудачен живот като на опит, откриващ възможността да ставаме все по-добри с всяко ново въплъщение". Но в действителност всяко едно прераждане би ни направило по-зли. Детето се ражда чисто и без преднамерено зло в сърцето си, но с израстването в този грешен свят ще научи много зли навици и усъвършенства много повече грешната си природа. Така всяко прераждане ще ни води все по-надолу и по-надолу.

ПРОБЛЕМИ С ТЕОРИЯТА ЗА РЕИНКАРНАЦИЯ

Има проблем и с броя на преражданията. От една страна говорят за десетки и стотици години докато човек се прероди отново, от друга използват примери дето човек се е преродил само година след смъртта. Дават се странни примери за един човек преродил се едновременно в няколко, при условие, че въобще не е бил духовно развита личност. Но по-необясними са случаите когато няколко човека живели в една епоха се преродят едновременно в един. Всичко това само потвърждава, че прераждане няма, а духовно коопериране. И хиляда човека могат да се кооперират с някого, но те си остават отделни личности в духовния свят. Това че са се кооперирали с един човек не им пречи да се кооперират с още хиляди други. Това обединително разбиране обяснява слабостите и проблемите в теорията за реинкарнацията.

АКО ИЗВЕДНЪЖ ЗАГОВОРИШ НА ЧУЖД ЕЗИК

Професор Ян Стивънсън – доктор на медицинските науки от Вирджинския университет, описал повече от 2000 уникални случая на хора помнещи своето минало превъплъщение в друга страна. За безспорни доказателства на фактическа реинкарнация доктор Стивънсън смята три явления: способността изведнъж да заговориш на непознат език, както и наличието на бенки и белези на едни и същи места при дадения човек и неговия предшественик.

Но какво доказва това? Доказва само, че човек който е живял се в миналото се е свързал с настоящия човек и му е предал тази информация. Нещо повече, поради духовното кооперране хората дори проявяват много сходни качества и дори могат да имат сходни белези. Ако човека бъде поставен в хипноза се открива, че хората свързани с него са отделни личности. Често когато това коопериране е причинявало проблеми психолозите е трябвало да го прекратят, като обяснят на човека от духовния свят, че той вече е свободен и може да отиде да се види с свои роднини там. Описани такива случаи и изследвания показват, че някои от починалите така и не са осъзнали, че вече са в духовния свят и са се прикачили към съответния човек като единствена надежда.

Тези духове не само не са наше предишно прераждане, но те едва ли не, "смучат" и объркват живота ни. Това е и една от причините около хора вярващи в прераждането да се присламчват много такива духове. Давайки преживявания за реинкарнация на съответния човек те придобиват все по-голяма и по-голяма възможност да го обсебят и доминират. В крайна сметка, вместо духовно израстване се получава духовно зомбиране. Затова е много важно да се пазим от низши и зли духове които искат да се реинкарнират в нас, а да създадем обща база с по-добри и възвишени хора от духовния свят които да ни помагат.

Примери за такова добро коопериране са художникът Луис Гаспарето, чрез който рисуват 44 от най-видните художници от миналото (виж видео). В тяхно послание те заявяват, че правят това за да накарат човчеството да се осъзнае, че смъртта не е краят и животът там е прекрасен ако сме развили сърцето си. Четири годишната, Акиана също започва да посещава духовния свят и изразява видяното в изумителни картини (вижте видео).

Този и други известни примери ясно показват слабостите на теорията за прераждането. Това е теория развита поради липса на разбиране и обяснение на гореспоменатите феномени. Но тази теория носи със себе си и някои лоши последствия.

ЗАКЛЕЩЕНИ ЗЛИ ДУХОВЕ МОГАТ ДА НИ ВЛИЯЯТ

Духовете могат да се прикачат към тялото на вече възрастен човек с когото създадът обща база, но могат да се прикачът и към зародиша в утробата. Представете си дух заклещен в собственото си страдание за злощастна смърт какво би дал на невинното новородено. Например момче с големи кожни белези във вид на грозен израстък на тила си спомнило за минал живот човек, когото наранили при удар с брадва в главата. Явно духът свързан с нея и е дал това видение, но той и е въздействал и физически.

Характерно за духовното общуване е да чувстваш това което другия ти споделя, така все едно ти сам го преживяваш на негово място. Ето защо, лесно може да се достигне до погрешното заключение, "Ох, това трябва да съм аз в предишния ми живот". Но за човек който наистина има духовно отворени сетива това е смешно. Всеки човек когото срещам бих могъл да се концентрирам и преживея негови преживявания или мисли така все едно аз съм на неговото място. Това ми се случва постоянно и то с живи хора около мен. Те няма как да са моето предишно прераждане. Явно теорията за прераждането ограничава хората да се задълбочат и разберат истинските причини на нещата.

Достатъчно е да зададеш въпроса, "Кой ми дава това преживяване?", "Защо ми го дава?" Отговора веднага ми се дава в картини и чувства. В повечето случаи това е техния зов за помощ. Те ни показват болезнените си ситуации и очакват ние да ги разберем и направим нещо за да им помогнем. Проблема е обаче, че ние най-често сме също толкова неорентирани като тях. Така вместо кооперирането да спомогне взаимно развитие, то може да доведе до вкарване на земния човек във същите проблеми които човека от миналото му дава с надежда да се оправят.

Има и по-опасни случаи. Например момиче, родило се с крака без стъпала. От видения дадени от коопериралия се дух станало ясно, че това е била млада жена, която попаднала под влак, след което й направили ампутация на дясното стъпало. В случая заклещения дух е повлиял невинното бебе да се роди сакато. Много от наследствените болести са също поради такива духовни влияния. Дори много от кавгите и проблемите ни в семейството и с другите хора са под влияние на духове които ни влияят поради миналите си проблеми от техния живот.

ОТКЪСЛЕЧНИТЕ НИ НЕПОНЯТНИ СПОМЕНИ

Когато човек отива в някъде за първи път и неочаквано изпитва усещането, че вече е бил там, определено или това е свързано с някой от духовните хора кооперирали се с нас, или е нещо което те са подготвили за нас и е от значение. В днешно време хипнозата е един от методи за изследване на духовното коопериране. Намирайки се в състояние на хипноза, човек “се преселва в друго време” и започва да говори на друг език с една команда на хипнотизатора. Където и да го насочи хипноизатора винаги се получава. Това е так, понеже не зависи от това къде ние сме били и какво знаем. В момента хипнотизаторът призовава духовни хора от това време и място, а хипнотизираното тяло се явява само канал за връзка. Така са излекувани много случаи на духовно обсебване. Хипнотизаторът пита, "Кой друг е в това тяло?" След това разговаря като психолог с духа и разбира неразрешените му проблеми от миналото поради които той тормози и убърква живота на земната си жертва. Този метод се оказва много успешен за разлика от Католическите опити за прогонване на духове насилствено.

8 коментара:

Unknown каза...

http://www.youtube.com/watch?v=Z5JgHvMEf14
link za Gasparetto

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

Няма нужда да сме запознати с фабрикуваните догми, достатъчно е да погледнем огромната информация...

Вижте видеото за Гаспарето и Ариана... това са реални документирани факти. Те са доста далеч от теорията за прераждането. Показват, че нещата са малко по-различни от както в миналото са си ги обяснявали.

zibeltbg каза...

Автора е духовно неграмотен, каквито са почти всички християни - ако са ограничени в догмите на християнската религия. И които имат много малко общо със ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ - за което са работили висши същества от най - дълбока древност. Такива примитивни духове НЕ ЗНАЯТ, че религиозната мафия е изкривила исторически факти в Стария и Новия завет, откъснала е главата за преражданията в Библията и е дала тълкуването на духовните същности по свое усмотрение. За да оправдае сатанинската си военна структура и съществуване - обсебила власта, избила безкраен брой духовно просветени хора и водила безчислени войни на верска основа.Заложила идеята за супермен още в Библията - че не от Божественното съзнание на всеки човек зависи Божественото развитие на нещата на Земята, а от някакъв супермен - на който трябва сляпо да се ВЯРВА - и да се следват религиозните догми. Супермен задължително трябва да има свръхестественни способности - за да има нужният авторитет. Не да се усеща Божественното и да се установи контакт с него, а сляпо да се ВЯРВА. Колко примитивно и жалко. За щастие, ако човек има Божествени стремежи може да прозре през мъглата от РЕЛИГИОЗНА ВИТУАЛНА РЕАЛНОСТ, НАЛАГАНА ПОД РАЗЛИЧНИ ФОРМИ ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ РЕЛИГИИ ПРЕЗ ХИЛАДОЛЕТИЯТА -и може да получи Божественно обучение и развитие - защото когато ученикът е готов - учителя сам идва!!!

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

Не е нужно да бъркаш философията за "Свръх човека" "Супермен" на Ницше с християнството. Макар и злоупотреби от страна на християни може да са довели до този реакционен атеизъм, който по-късно кулминира в Атеистичния-материалистичен Марксизъм.

Но не трябва да забравяме, че точно християнството даде основата на Демокрацията (Безкръвната революция в Англия, и търсенето на религиозна свобода в Америка).

Ако говорим за усъвършенстване, то Бог очаква да развием способността си да обичаме. Ако можем да обичаме и чувстваме Божието сърце, ще можем да обичаме и другит хора.

А различните религии възникват понеже хората преживели Бог са ги създали в различните епохи според културните им и интелектуални разбирания за времето. Бог като родител е водил всяка една от тях според нивото и за де се приближе все повече към Него и към практикуване на доброто и любовта.

zibeltbg каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
zibeltbg каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
zibeltbg каза...

Не не, имах в предвид, че старите жреци - много от които са били служители на луцифер са изкривили нещата - исторически факти, тълкувания..- например отдръпването на морето пред мойсей - кайто също е станал служител на луцифер, нищо, че Бог Абсолют е дал кивота на него, нещата с евреите, които е повел уж и т.н...а то християнството не е казало НИЩО НОВО - самите принципи за любовта и саможервата може да се открият и в другите религии - но това е ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ - което не е иновация на християнството - обикновенно ловко манипулирано "хайде - вие бъдете примерни, пък аз ще си правя каквото си искам, щото" - следва размахване на големия пръст на страха - сатанинска работа. Със страх не се развиват свободни Божественни духове, нито със страхопочитание от чудеса. Имах в прeд вид - суперчовека е налаган и хилядолетия преди Ницше за промиване на мозъци. Хората от всички времена имат нужда от Божествена наука според интелектуалното си ниво - някои хора са я имали - не от външна религиозност. А обичаите и традициите на тази основа структурират обществата в устойчивост на Божественото познание.

ФЕДЕРАЦИЯ ЗА МИР каза...

Ne e viarno che hristianstvoto samo povtaria...

Naprotiv hristianskoto rabirane za Bog e na korenno novo i po-visoko nivo. De vkarvat predstavata za Bog kato liubiasht Bashta, neshto koeto predishnite religii ne sa razbirali.

Dori Evreite sa imali tezi idei, no Isus naistina dovejda tazi predstava na syvsem novo nivo.

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails