Благодарност: Не държте лоши чувства в сръцето си

Благодарност
Защо е важно винаги да държим в сърцето си благодарност и никога омраза и лоши чувства?

Трябва да внимаваме какви думи използваме, и какви мисли имаме спрямо другите. Голям процент от нещата които минават през главите ни не са приятни на Бог. Бог ни е създал да можем да го разбираме и чувстваме сърцето му. Кравите не могат да разберът...?

Според Принципа, конфликт избухва винаги като изява на конфликт между Бог и Сатана (добър и лош духовен свят). Външните причини които виждаме и поради които влизаме в него не са истинските причини. Кой е прав и кой крив не е от значение. Ровенето в това само ни вкарва още повече в капанът който лошия духовен свят толкова умело използва за да разруши взаимоотношенията ни.

Много е важно с какви хора имаме връзка в духовния свят. Много е трудно да разберем това, понеже нашите духовни сетива не са отворени още. Но трябва да следим мислите си за да разпознаем това и трябва да разберем, че ние имаме власт да доминираме чувствата си. Ако не искаме да останем в Ада на тези чувства като; възмущение, негодувание, неприязън, ние трябва да можем да ги обърнем точно в обратното, в хубави чувства. Трябва да се научим да гледаме на всичко около нас от Божията гледна точка. Ако желаем това много силно, то утре ще можем да живеем в Небесното Царство.

Никога не можем да мразим хората. Ние трябва да обичаме. Ние имаме нужда да обичаме, дори и нашите врагове.

Да не търсим проблемите в дургите
Този навик е неправилен. Решението е в нас самите. Когато разберем това осъзнаваме, че не сме безпомощни, можем да направим промяна. Там, вътре в нас можем да намерим Бог, да открием нашето истинско, първоначално "аз". Но ако нашият дух не получава достатъчно храна, тогава нашият дух страда много. Затова всеки ден трябва да се молим, да правим духовни упражнения - медитация и четене. Всеки ден трябва да ядем, без ядене не можем да оцелеем. Така е и с духовната храна. Всеки ден трябва да се движим, иначе ще атрофираме - така е и с духовните упражнения. Само тогава нашия дух става все по-силен и по-силен всеки ден. В противен случай нашия дух става ядосан дух, отчаян дух, негативен дух.

Ние трябва да учим всеки ден - учим, учим, учим, учим. Дори от един крадец можем да научим. Трябва да се научим да оценяваме хората; братя и сестри, съпруг и съпруга. Всяко нещо има своята ценност в този живот.

Втората грешна природа
- да не изпълняваме личната ни отговорност

Не можем да се извиняваме с другите. Ние трябва да виждаме винаги нашата отговорност, не да влизаме в отговорността на друг човек и така в крайна сметка да напуснем собствената си позиция (собствената ни отговорност). Ние имаме огромна стойност пред Бог - божествена стойност. Трябва да виждаме красотата навсякъде около нас. Да виждаме красота и тя да стане част от нашето вътрешно аз. Също и красотата на нашите братя и сестри, съпруг и съпруга, на децата ни.

Книга от Ким Йонг Ги, автобиография. Тя трябваше да взриви Южно Корейски самолет точно преди Олимпиадата. В Северна Корея ги учеха всеки ден да могат да критикуват другите. Всеки ден да открие нещо лошо в другите. Но ако непрекъснато виждаме лошото, ние не можем да виждаме хубавото. Когато Ангелите показали на Истинския Баща лошите неща които членовете вършат, той отхвърлил тази информация защото така няма да може да обича членовете, които са като негови деца. Ако непрекъснато виждаме нещо лошо, ние не можем да обичаме.

Нашият дух е свързан с Бог и знае разрешението на всички проблеми. Просто трябва да спрем и да се заслушаме в себе си - там където има тишина и спокойствие.

Простете на себе си и на другите
Освободете се от обвинението, недейте непрекъснато да мислите за това което е станало. Това не е лесно, трябва да се упражняваме за да се научим да правим това. За да можем да изживеем сегашното, трябва да забравим старите лоши неща. Ние не можем да променим нещо в миналото, но можем да порменим сега, в момента, в нашите мисли. Ние имаме власт да променим сега нещо. И така можем да променим не само себе си, но също и света. Бог ни е дал тази способност. Ние имаме същите способности като Бог.

Ние сме свързани помежду си дори без да осъзнаваме това. Ако ние мислим нещо, друг човек подсъзнателно се свързва с нашите мисли и чувства. Дори когато се чувстваме изолирани, ние пак влияем един друг с нашите мисли. Особенно между съпруга и съпругата това е много силно.

Третата грешна природа - обръщане на господството
Ние трябва да можем да обръщаме лошите мисли в добри. Ако отидем в дискотека ние трябва да сме субект и да влияем другите. Не те да ни повлияят към алкохол, цигари, наркотици..., а доброто да повлияе тях. Така трябва да размножаваме доброто - обратното на четвъртата грешна природа.

Ето защо трябва да свидетелстваме. Сега вече можем пряко да говорим за Истинския Баща, за Второто Пришествие. Но днес не можеш да шокираш хората с нищо. В медиите и интернет има всичко. Дори хомосексуалистите искат да се женят, как можеш да шокираш хората тогава с това, че Второто пришествие е вече на земята.

Също забравете всичко което сте чували относно какво е възможно и какво не е . Всичко е възможно, вече живеем в различно време - всичко, всичко е възможно. Но задължително трябва всеки ден, по един два часа да отделяме за духовна храна - молитва, четене. И да се молим един за друг, това е много важно. / 31 януари 2010, Служба, Кристиан Цвергер


Кристиан Цвергер е първият мисионер в България, поставил началото на Обединителното Движение. Всички мисионери в бившия Комунистически лагер, са рискували живота си ако бъдат разкрити. Една от първите му последователки е дъщеря на комунистически лидер. Тя спомага за първия Български превод на Божествения Принцип.
Неделна служба на обединителната църква на Преп. Мун изнесена от първия мисионер, Кристиан Цвергер.

Няма коментари:

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails