Дарвин изправен пред съд

Дарвин изправен пред съд
Теориите на Дарвин бяха опровергани в съдебно дело. Дарвинизма противоречи на новите научни открития

Пред съдебните заседатели бяха обвинени и грешките в научните му теории и хипотези. Най-новите научни открития доказват интелигентен дизайн вместо еволюция. Теорията на Дарвин се оказва пълна с приемания които съвременните научни открития отхвърлат напълно. В учебниците по Биология децата изучават схеми на развитието които са отдавна опровергани... Още повече откриваме религиозен фанатизъм у Дарвинистите, които не желаят децата да получават свободно научна информация.

В много щати на Америка учени представиха данни за най-новите генетични открития и със съдебно решение бе утвърдено, че Дарвиновата теория има грешки и в училищата трябва да се изнася и най новата информация която отрича неговата теория. Съдебните решения постановиха, че ако се преподава Дарвинизма в училище, той трябва да се споменава само като една съществувала теория и задължително да се иснасят и новите научни факти които опровергават много от тезите му като неверни. Но най-важното, е че днес и науката ни кара да осъзнаем съществуването на Творец зад всичко създадено.

Но защо религиите които са осъзнавали това са създали толкова много конфликти. Основната причина за конфликтите между религиите също се крие в неопределеността на тяхната онтология. Създадетлят на този свят може да бъде само един, без значение с какво име го назоваваме. Но лидерите на всяка религия винаги са настоявали на това, че техният Бог е правилен, а Богът в който вярват другите, е неправилен. От тук и Богът на всяка религия е относителен и затова религиите до този момент не успяха да изградят система от абсолютни ценности, които биха ни позволили да излезем от хаоса. Затова д-р Мун призовава най-после човечеството да осъзнае, че всички религии говорят не за различни богове, а за един и същи Абсолют. Освен това, религиите са спорели помежду си, понеже всяка от тях се е базирала на частично разбиране на Божиите характеристики. При правилно разбиране на Бог бихме осъзнали, че всички сме Божии деца и че всички религии помежду си са като сестри, тъй като произхождат от един Бог.

Произхода на конфликтите
Традиционно приемаме, че “Сатана”, Архангел Луцифер е геният на злото, конфликтите, разделенията и корупцията... а той е духовно същество. Едва ли обаче е необходимо той или други подчинени му зли духове постоянно да ни влияят към раздори и корупция. Както виждаме и всред политиците и във всички други сфери на живота тази сатанинска същност е доста силно наследена, предала се от поколенията и насадена в сърцата на нас хората. Така че, “Сатана” не е вече само Луцифер с подведените от него извънземни ангели, тръгнали да корумпират човешките сърца с омраза, егоизъм и развратност, а и всеки един от нас който живее и умножава такъв стандарт на живот. Или както Исус сам казва, “вие сте деца на дявола, и затова вършите делата му”. Дори и християните и вярващите от другите религии са деца на дявола и затова вършат делата на баща си като прокарват войни и раздори. Може би това е ней-големия триумф на Сатана, че е успявал да използва точно вярата в Бога за да вдъхнови тероризъм, войни и насилие. Най-големия му успех, е че настройвайки вярващите идни срещу други той ги прави безсилни. Затова въпреки, че вярващите са над 70 процента от населението, те са безсилни да спрат аморалността и разпадането на семействата.

Защо Бог не може да се намеси и спре войните? Бог е сътворил архангела от любов, която е вечна, обяснява д-р Мун. Така че без значение колко Сатана може да опонира, Бог няма друг избор освен да положи условия да обича Сатана. Крайната цел на Сатана обаче е да унищожи Самия Бог... Как Бог ще отговори, ако Сатана го попита, “Бог, когато ти ме сътвори, като архангел в началото, дали го направи от любов, която е временна или е вечна?” "Аз мога да върша зло, но ти и добрите хора не можете да използвате методи подобни на моите, нали? Аз може да обичам войните, но ти не се предполага да ги харесваш. Дори когато си ударен трябва да търпиш, нали?" Поради това Божията философия е тази на несъпротива. Бог трябва да обича независимо от обстоятелствата. Без значение колко много проблеми Сатана причинява Бог не може да го накаже. Бог може да достигне пълна победа единствено, когато Сатана сам изповяда пред Него, “О, Бог наистина е Бог. Аз се подчинявам пред Теб.”

Бог ли ни кара да се въоръжаваме? Едва ли! По скоро човешките егоизъм и алчност. "Колко милиарди светът разхищава за войни?" пита д-р Мун. "Човечеството трябва да осъзнае, че ние извършваме ужасен грях пред историята и потомството ни... Във тази епоха, войната е най примитивното и разрушително средство за разрешаване на конфликтите, и никога няма да доведе до траен мир. Сега е времето както пророка Исая предсказва, да изковем от мечовете си сърпове и рала. Човечеството трябва да спре извратения кръг на войните, който единствено жертва живота на децата ни и пропилява астрономически суми пари. Времето дойде, държавите да съсредоточат ресурсите си към установяване царството на мира, идеалния свят желан от Бог, Господаря на великата вселена."

Сан Мьон Муун призовава: "Дами и господа, човечеството е тръгнало стремглаво надолу в задънена улица. Единствения път да оцелеем е практиката на учението ми: Мирната философия на истинска любов, истински живот и истинска потомствена линия... Скоро дори и развитите и силните на деня ще променят курса си и тръгнат в тази насока."

За да преодолеем тази култура на насилие д-р Мун предлага свързването на света с международна магистрала, която да позволи хората да пътуват свободно, свързвайки всета като една общност. "Аз предлагам да свържем с тунел Беринговия проток, този остатък от Сатанинските исторически деления можду изтока и запада, севера и юга, и Северна Америка и Русия." "Това ще премахне човеко-сътворените стени между раси, култури, религии и нации, и така установи царството на мирния, идеален свят за който Бог е мечтал."

Принципите на творението
Божията цел за човека
Създадени за съвършенство
Корена на злото
Символика на Библията

Няма коментари:

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

Related Posts with Thumbnails